Informatie voor ouders

Algemene informatie:
Dinosaurus.nl is een kindersite met diverse onderdelen zoals: kleurplaten, wallpapers, strips etc. In de toekomst zal deze site verder worden uitgebreid met nieuwe onderdelen om zo nog meet aanbod te genereren voor de kinderen. Content en materialen met discriminerende, agressieve of gewelddadige onderdelen worden niet op deze site geplaatst. De site is gericht op kinderen tussen 4 en 12 jaar. Iedereen kan inloggen op deze site, het gebruik is gratis en men is niet verplicht om zich op welke wijze dan ook te registreren. Alle persoonlijke informatie die door u en/of de kinderen bij ons is geregistreerd, zal niet worden verkocht of verhuurd aan derden.

Wie kan zich registreren?
Om gebruik te maken van Dinosaurus.nl is registratie niet verplicht. Wel is eventueel registratie vereist voor deelname aan de prijsvraag/ kleurwedstrijd om op die manier winnaars vast te stellen en op de hoogte te brengen. Verder is ook registratie vereist voor de nieuwsbrief. Zo kunnen we u regelmatig op de hoogte houden van nieuwtjes betreffende deze website. Dinosaurus.nl zal bij registratie nooit meer vragen dan noodzakelijk voor desbetreffend onderdeel. Ten allen tijde kan men de geregistreerde gegevens laten verwijderen uit ons bestand.

Gebruik Dinosaurus.nl
Het gebruik van de kindersite Dinosaurus.nl is vooral gericht op fun, entertainment en gezelligheid.

Links
De diverse andere leuke sites die te bereiken zijn via de links vanuit Dinosaurus.nl zullen altijd door de redactie van Dinosaurus.nl worden gecontroleerd op agressiviteit, discriminatie, gewelddadigheid en sex / porno. Deze sites worden uitgesloten van een link vanuit Dinosaurus.nl. Links zullen gericht zijn op de doelgroep, zoals omschreven voor Dinosaurus.nl.

Waar kunt u terecht voor meer informatie?
Mocht u vragen of opmerkingen hebben over Dinosaurus.nl, dan kunt u ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 0541 - 22 80 00. Dinosaurus.nl is een initaitief van LOOK@T en Studio Babbelstan.

Tips bij het gebruik van internet
Om het gebruik van internet door kinderen te beschermen hebben we de volgende tips voor u samengesteld:

1. Weet wat uw kinderen doen op internet.
Houd de computeractiviteiten van uw kinderen in de gaten, zoals u dat wellicht doet met hun televisietijd. Plaats de computer in een ruimte waar ook andere gezinsleden kunnen komen. Op die manier kunt u een oogje in het zeil houden.

2. Laat kinderen vragen om uw toestemming bij het verstrekken van persoonlijke informatie.
Gegevens als het telefoonnummer van thuis, adres, achternaam, naam van de school, wachtwoorden of creditcardinfo mogen alleen na uw toestemming worden verstrekt.

3. Kijk mee met uw kind.
Controleer via uw computer welke websites uw kind heeft bezocht. Op veel programma's zit een "geschiedenis-" of "history"-knop die bijhoudt naar welke sites is gesurft.

4. Leer uw kinderen om naar u toe te komen als ze zich ergens ongemakkelijk door voelen.
Wanneer kinderen ongepaste vragen wordt gesteld of worden uitgenodigd voor een privé-chatroom, moeten ze weten dat het niet hun schuld is en dat ze daarmee, zonder problemen of straf te krijgen, terechtkunnen bij hun ouders. Reageer niet op agressieve e-mail.

5. Beperk de online-tijd van uw kinderen.
Net zoals met televisiekijken moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over de tijden dat er op internet mag worden gesurft.

6. Gebruik goede controlesoftware om uw kinderen te beschermen.
Bescherm uw kinderen zoals u ook doet met het veilig opbergen van schoonmaakmiddelen. Het internet kan op een zelfde wijze selectief worden afgesloten. Op dit moment zijn er verschillende softwareproducten te verkrijgen om kinderen uit internetsites voor volwassenen te houden. Internet Explorer biedt bijvoorbeeld standaard de mogelijkheid om sites af te sluiten en met versie 4.0 van Internet Explorer kunt u de history/geschiedenis van uw surfende kind bekijken.

7. Controleer andere plekken om uw kinderen te beschermen.
Bezoek andere plekken waar uw kind het internet op kan; school, bibliotheek, huizen van vrienden e.d. Ga na of bovenstaande regels ook daar in acht worden genomen.

Mocht u vragen of opmerkingen over deze beschijving hebben dan horen wij dat graag van u. Hieronder vind u de gegevens om ons te bereiken:

Redactieadres:

Dinosaurus.nl
t.a.v. Redactie Dinosaurus.nl
Postbus 171
7570 AD OLDENZAAL
Nederland


Bij het ontwikkelen en opzetten van Dinosaurus.nl hebben wij de grootst mogelijke zorg besteed. Toch blijft het mogelijk dat er kleine foutjes gemaakt zijn. De uitgever van Dinosaurus.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele fouten en gevolgen hiervan betreffende het gebruik van deze website.


Copyrights © 2001-2011 Dinosaurus.nl   alle rechten voorbehouden